Brudår 2018

I år skapade vi återigen brudkläder till vackra och medvetna brudar.


Elira och Paolo

Elira är en god vän till mig och jag fick äran att skapa hennes brudklänning. Det blir lite extra pirrigt att skapa till en vän.

Vi påbörjade skissandet av drömklänningen ett halvår innan. Brudklänningens modell och utseende var Elira säker på från start. Hon ville ha v-ringat i fram och bak, knapprad i bak på klänningen och ett litet släp på kjolen. Urringningen likaså fållen på kjolen och ärmsluten blev vackert vågformade. Det enda momentet som var lite nervöst var att hitta det perfekta spetstyget i en större mängd.

Det gudomliga spetstyget uppenbarade sig någon vecka senare. Vilken skatt jag hittade på flera meter. Troligtvis kommer tyget från Tyskland runt 40-50 talet då jag hittade en liten handskriven urblekt lapp med tysk text, fasthäftad på tyget.

Det blev en magisk brudklänning som Elira kände sig bekväm i. Det var även fantastiskt att få närvara på deras bröllop i Alba i Italien på vårkanten. Elira såg ut som en saga! Wow!


Foto: Robin Zetterlund

Foto: Robin Zetterlund

Anna och Lars

Stilfulla Anna! Annas ledord var subtil enkelhet. Jag förstod snabbt hur hon ville ha modellen, rena linjer och öppen rygg. Hon ville inte ha något pråligt och spetstyget skulle kännas genuint och annorlunda. Redan vid första eller andra mötet hade vi hittat det perfekta spetstyget. En kort tid senare hittade jag det perfekta tyget till kjolen.

Anna ville till en början ha en klänning men insåg att hon kunde återanvända toppen till exempelvis ett par jeans. Detta tänk gillar vi! Så det blev en tvådelad brudklädsel men som på ett smart sätt blev en klänning genom att fästa toppen i kjolen med tryckknappar på insidan.

Annas blick vid sista provningen fick mig att bli lite sentimentalt tårögd hon var så himla glad över sin klänning och hon sa att den blev precis som hade velat. Den glädjen hon utstrålade kommer jag sent glömma. Kärlek!


Victoria

Fina Victoria kom med en klänning där brudlivet hade väldigt dålig passform. Vi skissade på lite olika idéer och tittade på tyger för att få inspiration. Vi hittade en vacker spetsbård med rundad kant som var broderad på tyll vilket skapade en romantisk lyx ihop med den släta och vida kjolen. Vi balanserade kjolen med slät framsida och spetsärmar.

Baksidan fick bli mer dramatisk med öppen rygg där den vågformade kanten fick vackert pryda ryggen.

Victorias egna ord. “Tusen, tusen TACK för du hjälpte mig att få min drömklänning till vårt bröllop i somras! Den blev helt perfekt!! “

Brudklänningen satt som smort på Victoria och wow så vacker hon var i sin klänning. Kärlek!


Amanda och John

Amanda kom på bokad provning hos oss som en strålande sol med tusen tankar och idéer. Vi skissade på ett flertalet modeller men det landade i en helt annan drömsk brudpärla någon vecka därefter.

Amandas största önskemål var att ha färgglad spetsdetalj i sin klänning.

Jag fann en otroligt fin spets och därefter valde vi tyget till klänningen som blev en fin viskos/ull-blandning. Klänningen är stilren och beklädd från framsidan med ett litet band i midjan och på ärmsluten. Baksidan på klänningen blev dramatisk, V-ringat med stor volang som pryddes av den vackra spetsen.

Det blev en otroligt unik och vacker brudklänning som passade underbara Amanda till stilen och till hennes sprudlande personlighet.

Amanda skrev till oss: ”Jag vill bara säga tack, tack och åter tack för att du gjorde min drömklänning. Jag fick så mycket beröm för den. Några kommentarer jag fick höra under dagen var; "Det var den vackraste bröllopsklänningen jag sett", "Vilken ståtlig klänning", "Det är den perfekta Amanda-klänningen" och mycket er. En sak jag kan konstatera är iallafall att klänningen verkligen var jag, och det sa alla. Att du lyckats få fram det i klänningen är magiskt.”

Jag säger bara WOW!


Foto: Privat

Foto: Privat

Ebba

Underbara Ebba kom på provning till oss och vår härliga Murgröna föll henne i smaken. Hon hade stenkoll på vilken modell som passade henne för hennes kroppsform och hon har verkligen känsla för form och kvalitet.

Spetsen och materialet till kjolen hade vi på plats så jag satte igång direkt med skapandet av Ebbas Murgröna.

Det var glädjefyllt att få träffa henne varje gång vi hade provning för jag såg henne lysa upp som en sol och jag såg att hon sträckte på sig ståtligt.

Ebba visade stor uppskattning till vårt arbete vilket alltid var peppande. Vi hade många fina samtal kring miljö och kvalitet.

Ebba blev en vacker brud i vår underbara pärla! Kärlek!