Brudår 2017

 

Vi är i startgroparna ändock kom det flera förväntansfulla brudar med sina önskemål. Här kommer det dyka upp några av våra brudar som valde den miljösmarta vägen.

 

Fotograf:  Demi Vincefi

Fotograf: Demi Vincefi

Lisa och Robin

Underbara Lisa var splittrad, kjol eller byxa?

Hon ville vara bekväm i det hon skulle bära på sin viktiga dag. Hon provade lite olika brudkläder hos oss. Hon började övertala sig om att ha kjol ändå. Men vi stannade i tanken att skapa en vid byxa. Vi skissade på lite olika idéer och i ateljén hittade vi en vacker sidenblus i 80-tals snitt. Hon blev förälskad i tyget så vi skissade på en blusmodell som skulle sitta fint på henne.

Sagt och gjort. Vid byxa i ull/viskos som gav vackert fall. En vacker sidenblus med djup urringning i ryggen som avslutas med en vacker spetsbård som återanvänds från en tidigare brudklänning. 

I slutskedet av planeringen växte även ett avtagbart kjolsläp fram. Senapsgult var deras färgtema. Vi hade en bit sidentyg i senapsgult som kom från en annan klänning som skulle kortas. Linningen blev senapsgul med härligt mjukt brudtyll. 

Kombinationen blev magisk. Ett klassiskt snitt som omvandlas till en Power Woman i vid byxa. 

Vi är så glada att vi fick vara med om denna kreativa resa med Lisa. Kärlek. 


Foto: Privat

Foto: Privat

Andrea och Robert

Mötet med Andrea var emotionellt. Andrea öppnade upp sitt hjärta på ett naturligt vackert och mänskligt sätt. Skapandet av hennes drömklänning började och en sagolik brudpärla tog form. 

Andrea hade en idé om att skapa och sy sin brudkjol. Jag hjälpte till med mönsterkonstruktionen och hon tog tillvara på hennes mammas brudkjol som underkjol. Jag designade och sydde upp brudlivet utefter hennes önskemål. Tiden var dock knapp men jag  satte ihop dessa två stycken som blev en magisk saga. 

Jag minns så väl den sista provningen. Perfektion. Jag blev rörd till tårar. Andrea lyste som en sommarsol. Ett möte jag kommer att minnas varmt och länge. Kärlek. 


Fotograf:  Malin Synde

Fotograf: Malin Synde

Natalia och Gustav

Fina Natalia som alltid har leendet på läpparna, kom till oss med sin önskan att få ha en vacker och bekväm brudpärla. 

Vi började med att prova ut brudkläderna från vår samling och därefter började vi skissa på en idé. 

Allt föll samman så naturligt vid designen och skapandet av drömklänningen. Vi botaniserade i vår ateljé fyllt av flera nyanser av vitt. Där hittade vi en vintage-överdel i mjuk spets och volang i midjan. Vi förlängde med en A-linjeformad kjol i ull/viskos med brudtyll ovanför, som gav en härlig mjukhet i känslan även till det yttre. Harmoni. Lycka. En bekväm skönhet. 

Glädjen över att vi fick skapa denna subtila brudbakelse var kreativt och otroligt värmande. Det blev ett fint och glädjefyllt möte med Natalia. Kärlek.