2019

Brudpar:  Anna och Lars  Foto:  Robin Zetterlund

Brudpar: Anna och Lars Foto: Robin Zetterlund

2018 var händelserikt. Vi var fullbokade och vi hade några samarbeten med duktiga fotografer.

Jag har varit dålig på att uppdatera med nya bilder och ny information men jag fokuserade på mina brudar som kom i första hand.

Men nu kan ni få se och läsa lite om mina möten med fantastiska brudarna som jag fick äran att skapa brudkläder till. Brudår 2018

2019 är här och bröllopssäsongen börjar närma sig. Vi ska på lördag ställa ut på Wedding fair Sthlm. Så kom dit och hälsa på så kan ni få träffa mig och min syster så kan vi berätta mer om oss.

Vi har ändrat vårt koncept 2019. Du kan beställa en klänning uppsydd från våra modeller, köpa eller hyra våra brudkläder. Om du har en vintage klänning som kanske gått i arv gör vi gärna ändringar och skissar på en ny idé men vi syr inte upp nya klänningar från olika idéer och vi gör ingen ändringssömnad på nya klänningar. Vi har begränsat våra tjänster för att hinna med alla beställningar.

Allt gott! /Anneli

Stylad photoshoot

Vi har fått samarbeta med olika partners inom bröllopsvärlden vilket är otroligt kul, vi lär känna många seriösa och kreativa personer som brinner för bröllop och allt som har med det att göra.

Vi lånade exempelvis ut nya brudlivet Solvända och brudkjol Kungsljus för fotografering i januari för Jenny Drakenlind. Hon fångade en fantastisk vinterdag i sitt bästa slag. Genom en stylad fotografering så får ni se hur våra brudkläder kan se ut på en modell med allt däromkring med hår, smink, asseccoarer etc. Ni får en helhetsbild och inspiration. Jag älskar det! 

Vi vill även satsa på att brudkläderna ska kunna bäras av dig, en helt "vanlig" brud utan att känna pressen att passa in i ett ideal som för oss är obegriplig standard. Du ska inte passa in i klänningen utan klänningen ska passa dig oavsett kroppstyp. Du är vacker som du är! Njut av din viktiga dag i en klänning som du känner dig bekväm i. 

Vi har fått påtryckningar att vi ska ta pressbilder med riktiga modeller. Javisst det kan vi göra MEN vi vill absolut inte slopa ditt naturliga, vackra jag, som jag är! Vi är ett företag som satsar på miljön men vi vill även sträva efter att luckra upp idealbubblan. Det är inget fel i att sträva efter dagens ideal, om du vill det så ska du göra det, men vill du inte det, då ska du inte göra det. Alla är vi olika och vi på Zäta vill främja olikheter. 

Tack Jenny för att vi fick vår brud-kombo så fint fotad. 

Kärlek!

Allt gott! /Anneli 

17-18 februari

Den 17 och 18 februari stod vi på den stora bröllopsmässan i Älvsjö igen. Vi träffade många brudpar och många brudar som ännu inte hittat sin brudklänning. Återigen blev vi överväldigade över den enormt positiva feedbacken för vårt hållbara koncept. Det laddade oss med ny energi, att tro på oss och det gav oss styrkan att fortsätta vårt arbete framåt. 

Byxdressen på catwalken fick oerhört många komplimanger vilket är mycket värmande. Den traditionella klänningen behöver inte just vara en klänning utan, du som faktiskt trivs bäst i byxa kan rocka i en byxa/byxdress på din stora dag. Do it! 

Symaskinen går varm i min ateljé! Beställningar är igång och vi ser framemot slutresultaten detta bröllopsår. 

Back to work! 

Allt gott! /Anneli 

Bröllopssäsongen 2018 är igång!

I helgen ställde vi ut på Wedding Fairs bröllopsmässa i Stockholm igen. Det är en himla mysig och intim mässa där vi får kvalitetstiden för alla brudar och par som besöker oss. Vi blev överrösta med positiva och peppande ord som ger oss styrkan att fortsätta att driva vår idé där miljön står i fokus. Kärlek! 

Varje klänning är unik! Den tid och energi vi lägger bakom våra klänningar syns inte riktigt men framöver ska vi försöka förtydliga och förklara vårt arbete bakom. Allt är sytt och designat av mig i en liten ateljé i Bromma, Stockholm. Materialet är noga och eftertänksamt utvalt och kvalitetssäkrat. Det enorma detektivarbetet som ligger bakom och den historiska tyngden som måste kliva fram. Att hitta de fantastiska handgjorda spetsbårderna, vackra spetstygerna som vi har hittat, spetsar daterade från 30-40-talet, den lyckan! .

OCH vet du mängden av skadliga kemikalier som finns i nyinköpta kläder och textiliter, även på metervara? Det enklaste är att blunda för informationen men - "Enligt en rapport från Kemikalieinspektionen är mer än 10% av de kemikalier som används i textilier skadliga för oss människor och runt 5% bedöms vara mycket miljöfarliga." Det positiva med vår verksamhet är att allt material som vi hanterar är troligtvis, sedan tidigare tvättat flertalet gånger och vi tvättar det ytterligare vid kvalitetskontrollen. Så vårt material snällare mot dig, din hud och miljön.

Vi vill tacka alla besökare och utställare som gjorde denna mässa så underbar! Och tack alla par som är medvetna och väljer ekobröllop eller gör miljösmarta val till sitt bröllop. 

Allt gott! /Anneli

 

 

Vilket år! Tack 2017!

2017 har gett oss många fina möten med sprudlande och förväntansfulla brudar även nya inspirerande och talangfulla bekantskaper inom bröllopsvärlden. Ett alldeles underbart år!

2016 startade vi företaget, tre systrar, med intentionen att rikta in oss på den miljösmarta bruden och responsen har varit mycket positiv. ♻

Tack för det underbara vi har fått uppleva och det vi har fått skapa 2017. Vi från ZÄTA önskar er alla riktigt Gott nytt år! 🎉

Nu ser vi framemot alla nya möten och äventyr 2018! 

Allt gott! /Anneli

IMG_0661.JPG

Lågsäsong men...

Här står ekonomiansvarig Anna-Maria bredvid Skogsstjärnan från mässan.

Här står ekonomiansvarig Anna-Maria bredvid Skogsstjärnan från mässan.

Det är lågsäsong men vi har ändå mycket kul för oss. I oktober var vi med på en bröllopsmässa som ägde rum i Stockholm i GT30 lokaler. Wedding Fair höll i den mysiga och mer intima mässan. Vi fick i lugn och ro träffa och prata med glädjefyllda brudpar.

Redan den 20 januari blir det ytterligare en mässa med Wedding Fair i samma lokaler och vi kommer självklart att finnas på plats. Så passa på att möta oss och alla andra medverkande. Inträdet är helt gratis. 

Vi har redan fått in bokningar för brudkonsultationer så passa på att boka in en tid så kan du få prova urvalet vi har eller om du har en idé till din klänning så skissar vi på den eller om du har en gammal klänning som kan designas om. 

Maila oss på anneli@zatasomnad.se så bokar vi in en tid. Brudkonsultationen är kostnadsfri. 

Allt gott! /Anneli 

 

 

 

Höst och talangfulla själar

Hösten med dess ljuva färgspel är här och ännu ett underbart samarbete har skett. Alltså WOW! Snowflake Photo har fotograferat nytillskottet, Skogsstjärna, i vår samling. Vilken underbar själ Christell är, otroligt kreativ och duktig som fotograf. 

Förutom underbara samarbeten så börjar vi planera för lite bröllopsmässor. Vi kommer till Wedding Fair-mässan i Stockholm den 28 oktober. Gratis inträde, så kom och mys med oss. Känn och kläm på våra klänningar, lär känna oss och träffa andra härliga utställare som bl.a. Matilda Söderström Photography som även hon är en fantastisk fotograf som har fotograferat våra brudklänningar. 

Underbara möten

Semestern är till ända och jag är tillbaka i min lilla ateljé. Det har lugnat ner sig lite med beställningar men vi har mycket att se framemot i höst. Vi ska ha fler samarbeten med wedding shoots för att visa möjligheterna med miljösmarta brudklänningar och vi kommer att komma till Wedding Fair- mässan som äger rum i slutet av oktober i Stockholm. Redan nu kan du boka in dig på en kostnadsfri brudkonsultation. Maila till anneli@zatasomnad.se. 

Vi hade en photoshoot där Frida Furberg, bröllopsfotograf tog vackra foton en strålande dag i juni. Vi samarbetade även med talangfulla Letícia Tavares från Le Beauty, make up- och hårstylist och för de otroligt vackra blommorna stod Melody flowers. Bilderna ser ni under Photoshoot Summer.

Jag vill även nämna att jag har haft underbara möten med blivande brudar där jag har blivit känslomässigt knuten till brudklänningarna eftersom jag spenderar så mycket tid och omsorg med varje stycke. Så jag blir alldeles varm när jag får se fotoglimtar från bröllopen. Det kommer att dyka upp bröllopsbilder snart.  

Allt gott! 

/Anneli 

Frida_Furberg_photographer_webb_ex_2.jpg
Frida_Furberg_photographer_webb_ex_1.jpg

Bröllopssäsong

Det händer mycket nu. Vi har kundmöten, provningar och mycket ska hinnas med innan stundande bröllop. Det är överväldigande roligt att vi blivit utvalda att skapa unika och miljösmarta brudplagg. Kunderna uppskattar vårt arbete eftersom vi strävar efter det hållbara och miljösmarta men även att brudplaggen är unika och one of a kind. 

Allt gott! /Anneli

Wedding shoot

Förra helgen fick två av våra brudklänningar stå i rampljuset i en stylad photoshoot. Malin Synde tog alldeles underbara bilder och det var många som medverkade i fotograferingen. Stort tack till alla talangfulla och duktiga själar! 

Fotograf: Malin Sydne Modeller: Emelie & Kalle Styling och uthyrning: Rental stories Make Up & Hår: Beauty by Tilde Lokal: Larssons Lada Blommor: Skillad florals  Tårtor: En nypa socker Fluga & Näsduk: Metzerverket

Allt gott! /Anneli

Just nu har vi bokat in många konsultationer med framtida brudar. Det är glädjefyllda och givande möten där vi bollar idéer, provar brudklänningar eller önskan om sömnadsändringar. Vi får positiv respons över vårt koncept och det är vi väldigt glada över. Tack! 

Det finns fortfarande tider kvar för möten. Maila vid frågor och funderingar eller om ni vill boka kostnadsfri konsultation! anneli@zatasomnad.se 

Ängsklockan är bland favoriterna hos brudarna. :)

Allt gott! /Anneli 

IMG-20161206-WA0005.jpg

Överväldigande glada

Efter helgens bröllopsmässa så är vi helt lyriska över den positiva feedback vi fick från besökarna, utställarna och de som anordnade Bröllopsfeber.

Det var två intensiva dagar fyllda med glada besökare och peppande komplimanger. Vi hade möjligheten att visa upp tre uppsättningar på catwalken vilket var så häftigt att se. Jag, Anneli fick förfrågan att bli intervjuad på scen av Lisa Larsson som driver bröllopspodden. Det blev ett nervöst babblande men kul att få lyfta vår affärsidé och ge lite tips till er brudar.

Nu börjar det stora arbetet, att leverera omsorgsfullt vackra brudklänningar till Er. 

Helgens slogan - Kom med din miljösmarta idé så skapar vi en miljösmart brudklänning! ;)

Kom gärna till mini-mässan i samarbete med Sisters in law och träffa oss där på söndag! 

Allt gott! /Anneli 

Träffa oss på kommande bröllopsmässor

Vi vill tipsa er att besöka oss på kommande bröllopsmässor. Bröllopsfebers stora mässa på Stockholmsmässan i Älvsjö 18-19 februari och Mini-mässan i samarbete med Sisters in law 26 februari. 

Kom och säg hej, ställ frågor, känn och kläm på brudklänningarna. Få inspiration! 

Är du intresserad av att besöka oss på ateljén så kan ni boka in er på en kostnadsfri konsultation redan nu. Maila oss: anneli@zatasomnad.se. 

Välkomna! 

 

Bröllopsmässor och idéer

Förra helgen skickade vi upp några brudklänningar till Umeå på en minimässa som anordnades av Zanna på sistersinlaw.se. Responsen var positiv och i helgen var det Wedding Fair som hade bröllopsmässa där vi ställde ut på Nio Rum mitt i Stockholm.

Denna dag var givande och inspirerande men samtidigt nervöst pirrig. Det är första gången vi presenterar oss och berättar om vår affärsidé. Vi blev överväldigade av den positiva feedback vi fick från besökarna. Nu brinner vi än mer för vårt koncept och vi vill nå ut till fler brudpar som vill haka på eco-trenden.  

Nu väntar den stora bröllopsmässan i Älvsjö 18-19 februari och minimässa 26 februari i Årsta i Stockholm. 

Tack alla besökare för den positiva responsen! 

 

 

Second hand och ateljétid

Nu under julledigheten har vi hunnit fynda på second hand, funderat över hur montern ska se ut på bröllopsmässan och jag har haft en hel del tid till att skapa brudklänningar i ateljén. 

Det begränsade materialet och vår affärsidé gör att vi måste tänka till ordentligt för vi vill inte bara köpa nya ting till montern för endast två dagars utställning. Uthyrning av monterinredning finns att tillgå vilket är smidigt och hållbart (hoppas jag) dock finns inte allt det vi vill ha i utbudet så vi klurar och vi hoppas på att kunna fynda något fint. Det är en stor utmaning men en utmaning som är spännande att ta sig an. 

Brudkollektionen växer

Bröllopsmässan börjar närma sig och brudkollektionen växer fram, omsorgsfullt. När jag väl är i ateljén bland alla tyger så är kreativiteten enorm och idéerna bara bubblar och jag vill sy allt med rasande fart men jag måste tygla mig själv och lägga ner mitt hjärta och själ i varje stycke jag gör. Det resulterar i välgjorda brudklänningar som jag stolt kan presentera. Jag ska även ställa ut några brudklänningar på ett bröllopsevent i Umeå 22 januari så jag kommer spendera många timmar i ateljén så fort jag får jullov (lärare som jag är). 

 

Photoshoot

I helgen hade vi studioplåtning där brudklänningarna har fått stå i rampljuset.  Resultatet blev fantastiskt. Vi vill tacka alla talangfulla bakom kameran. 

Karin Johansson - Make up- och hårstyling - Tottes hår

Matilda Söderström - Fotograf 

Rental stories - Blommor 

Metzerverket - Fluga 

Stort tack!